Een heerlijk dagje op stap met de Zonnetrein

De Hulsterse Zonnetrein, je kent ‘m vast wel! Het treintje was toe aan een opknapbeurt en aan vernieuwing. Daarom werd de trein begin 2020 opgekocht door 10 enthousiaste exploitanten en kon er nieuw leven in de trein worden geblazen. Ook Arrangé mocht hier een grote bijdrage aan leveren. Een leuke én uitdagende klus voor een mooi streekicoon!

De ondernemers die de Zonnetrein hebben gekocht, zijn allen gevestigd in en rondom het unieke Grenspark Groot Saeftinghe. In dit grenspark staat de drie-eenheid van landbouw, natuur en haven centraal. Dit was dan ook hetgeen wat de Zonnetrein moest gaan uitstralen. Daarom moest er om te beginnen een geheel nieuwe huisstijl ontworpen worden. Martine van Wesemael, één van de exploitanten, droeg Arrangé voor bij de werkgroep van de Zonnetrein. Dit voor het geheel op touw zetten van de marketing, communicatie én branding van de trein. 

‘Ik vertrouw haar blindelings’

Martine: ‘Marscha heeft al vaker werkzaamheden uitgevoerd voor ons bedrijf De Mariahoeve. Als je ergens tevreden over bent, dan vind ik het logisch om daar weer voor te kiezen. En wat ik ook heel belangrijk vind, is dat het iemand uit de regio is. Door die combinatie dacht ik gelijk aan Marscha. Daarnaast is ze jong, vernieuwend en ze heeft aan een paar woorden genoeg. Ik vertrouw blindelings op haar.

In gesprek met Grenspark Groot Saeftinghe

Bij het op touw zetten van de Zonnetrein én de promotie, kwam heel wat kijken. Daarom werd er door de exploitanten van de Zonnetrein steun gezocht bij Grenspark Groot Saeftinghe. Marscha van Arrangé was hierin de coördinerende tussenpersoon en de spin in het web. Grenspark Groot Saeftinghe vond het heel belangrijk om iets blijvends te hebben in het park. Een rijdend promotiemiddel van het geheel, wat mensen de mogelijkheid biedt om het park te ontdekken. Daarom was het Grenspark enthousiast om financiële ondersteuning te verlenen, waarmee Arrangé vervolgens aan de slag kon voor de Zonnetrein in samenwerking met ontwerpbureau Le Noir

‘Mooi samengevloeide huisstijlen’

Richard Rozemeijer van Grenspark Groot Saeftinghe vertelt over de samenwerking: ‘Het was erg fijn om samen te werken met Marscha voor dit project. Arrangé heeft ervoor gezorgd dat de huisstijl van Grenspark Groot Saeftinghe mooi is samengevloeid met de huisstijl van de Zonnetrein. Het eindresultaat is prachtig en helemaal naar wens van de streekholders uit het Grenspark. De communicatie was altijd vlot en er werd goed geluisterd naar de wensen en behoeften van de streek.

Een overzichtelijke én mooie website

De trein zal dus voornamelijk rond gaan rijden in Grenspark Groot Saeftinghe en daar vele leuke, actieve en culinaire tussenstops maken. Deze stopplaatsen zijn met name bij de bedrijven van de tien ondernemers, waaronder De Mariahoeve, IJshoeve de Boey en het Saeftingherhof. Deze stopplekken worden overzichtelijk weergegeven op een gloednieuwe website. Zo zie je precies wat de mogelijkheden zijn en waarom bepaalde stopplekken de moeite waard zijn. Ook deze website mocht Arrangé voor haar rekening nemen in samenwerking met Nederdesign. Simone van Arrangé: ‘Het vullen van een nieuwe website is een leuke klus. Nadenken over fotogebruik, in gesprek met de ondernemers, het schrijven van teksten en ervoor zorgen dat het een mooi, maar vooral duidelijk geheel is… het hoort er allemaal bij!’

Trots op het eindresultaat

Marscha: ‘Wanneer je samenwerkt met veel verschillende partijen, zoals in dit geval de verschillende streekholders en Grenspark Groot Saeftinghe, heb je ook te maken met veel verschillende meningen. Iedereen denkt vanuit zijn eigen onderneming. Het lijkt een makkelijke klus: een nieuwe signing van de trein en een nieuwe website, maar het kost veel tijd om met iedereen in gesprek te blijven om uiteindelijk tot een resultaat te komen waar iedereen tevreden over is. Het gaat niet alleen om die mooie signing op de trein of die leuke website, het gaat erom dat iedereen blij is met het proces en vooral met het resultaat! En dat is echt wel gelukt. Als ik de trein zie rijden en weet dat iedereen er blij mee is, dan ben ik er trots op dat we het zo voor elkaar hebben gekregen met z’n allen. En vooral dat Arrangé daar een mooie bijdrage aan heeft geleverd.

Ontdekken en genieten!

Inmiddels rijdt de trein weer rond in de Gemeente Hulst en daarbuiten. Wil je ook een keer een dagje uit, het bijzondere Grenspark dat zo dichtbij huis is ontdekken, of de lekkerste streekproducten proeven? Neem dan eens een kijkje op de website van de Zonnetrein. Door de eindeloze mogelijkheden is de Zonnetrein er voor iedereen, voor jong en oud.